Gjenåpning skoler og barnehager

Risøyhamn skole - Klikk for stort bilde  Skoler og barnehager i Andøy åpner igjen i april. Nøyaktig dato kommer etter påske.

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 08.04.2020

Regjeringen varslet tirsdag at barnehagene skal åpne igjen fra 20. april, og 1.-4.klasse fra 27. april. Dette betyr ikke at alle skoler og barnehager må åpne samtidig. De som behøver mer tid på å forberede gjenåpning skal få det. Det er viktig at rutiner for smitteforebygging er på plass før åpning skjer.

 
Skoler og barnehager i Andøy vil altså også åpne i april, men endelig dato for åpning bestemmes først etter påske.
 
- Vi åpner ikke skoler og barnehager før det er forsvarlig, sier skolefaglig rådgiver Sveinung Ellingsen og enhetsleder for barnehagene Merete Olsen. - Sammen med smittevernlege vil vi komme frem til gode tiltak slik at det vil være trygt å sende barna i skole og barnehage igjen. 
 
Folkehelseinstituttet og Utdanningsdirektoratet vil lage en veileder til landets kommuner om smitteverntiltak i forbindelse med gjenåpning. 
 
Etter påske vil vi komme tilbake til nøyaktig åpningsdato for Andøys skoler og barnehager.

- Jeg føler meg veldig trygg på at vi skal klare å åpne skolene 27.april, sier Ellingsen. - Men skolehverdagen blir nok ikke helt som vanlig. Kanskje blir det friminutt på ulike tidspunkt, og endringer på timeplanen. Vi kommer tilbake til dette etter påske.
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering