Gjenåpning av skoler

Skolene åpner igjen neste uke - Klikk for stort bilde

Neste uke åpner skolene i Andøy for alle. - Vi er så glad for å få ungene tilbake på skolen nå, sier skolefaglig rådgiver Sveinung Ellingsen.
 
Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 08.05.2020
Skolene åpner
Mandag åpner Risøyhamn skole for alle elever, og tirsdag følger Andenes skole etter.
 
- I Risøyhamn har de mer plass og færre elever, da går det raskere å gjøre klart til gjenåpning, forklarer Ellingsen. - Andenes skole vil bruke en ekstra dag på å legge til rette og sikre at gjenåpningen blir trygg og smittefri. 
 
Skoleskyss
Fylkeskommunen er i gang med å planlegge skoleskyss for alle elever som trenger det. Men av smittevernhensyn kan ikke elevene sitte like tett som før på bussen, så alle barna vil antageligvis ikke få plass på samme buss. De som har anledning til det, oppfordres derfor til å frakte barna til skolen selv. 
 
Trygt for alle
Fordi vi har vært flinke til å følge råd og regler, har vi nå bedre kontroll over smittesituasjonen, og kan derfor åpne opp skolene igjen. 
 
- Skolene har i dag gått gjennom alle grupper, og funnet gode løsninger som ivaretar regler og smittevern, sier Ellingsen. - Det aller viktigste er fortsatt god håndhygiene, og at syke lærere og elever holder seg hjemme. 
 
Åpningstidene vil bli som vanlig, men skolehverdagen vil nok likevel ikke bli helt som før: Det legges opp til mye uteskole, stor avstand mellom pulter og hyppig håndvask.
 
Voksenopplæring
Voksenopplæringa i Andøy åpner også mandag. De vil begynne med opplæring i smittevern og nye regler første dagen. Fra tirsdag vil det bli normal drift. 
 
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering