Påskevettregler for Andøy

Påskevettregler for innbyggere i Andøy - Klikk for stort bilde Det blir en annerledes påske for oss alle i år. Vi ønsker alle våre innbyggere en god Andøy-påske - og alle Andøy-venner en god påske der de er!

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 03.04.2020

Påskevettregler - Klikk for stort bilde Hjelp oss å forebygge smitte gjennom påskeuka ved å holde avstand, vaske hendene og følge våre “påskevettregler” for alle innbyggere i Andøy:

 
1. Ferier i Norge
Det er fristende med en tur over grensa, men smittesituasjonen i Sverige er mindre oversiktlig enn her, med tre ganger flere døde enn Norge i forhold til innbyggertall. Husk også på at dersom du reiser utenlands må du i to ukers karantene når du kommer tilbake. 
 
2. ...og aller helst i Andøy
Den beste medisinen mot spredning av korona-viruset er at vi forholder oss i ro. Det er ikke forbudt å flytte på seg, men helsemyndighetene anbefaler å unngå alle reiser som ikke er nødvendige. Vi har foreløpig ikke påvist smitte i Andøy, og den beste måten å forebygge spredning hit er å unngå unødvendige reiser til og fra andre kommuner.
 
3. Kom deg ut!
Etter tre uker med heimekontor, isolasjon eller karantene har vi alle godt av litt frisk luft. Hold deg i aktivitet og ta vare på deg selv. Nyt naturen i nærmiljøet!
 
4. ...men sov heime 
Du har ikke lov til å overnatte på hytte i en annen kommune enn der du bor. 
Hvis du både bor og har hytte i Andøy ber vi deg også tenke gjennom om det vil gi en ekstrabelastning på helsevesenet dersom du skulle bli syk eller skadet mens du er på hytta. Er svaret ja, bør du bli heime. 
Hytte-til-hytte-vandringen på Bleik bør også vente til neste år. 
 
5. Be feriegjestene vente
Vi vil vel alle helst feire påsken med familien, men dette er verken tida å reise på besøk eller å få besøk. Det er ingen skam å be påskegjestene utsette besøket til sommeren. For å forebygge smitte i Andøy, fraråder vi besøk fra andre kommuner. Husk at tilreisende fra Trøndelag eller sør for Dovre uansett må i 14 dagers karantene fra ankomst. 
 
6. Langrenn er like gøy som basehopping
Ikke sett deg selv i en situasjon der du kan trenge hjelp! Dette er absolutt ikke tida for å bli tatt av snøskred eller skade seg i fjellet, med de belastninger det kan medføre på den enkelte samt helsevesenet. Ikke legg ut på for krevende turer, følg fjellvettreglene og følg med på skredvarsel på www.varsom.no. 
 
7. Begrens hvor mange du møter
For å forebygge smittespredning, er det viktig at barna ikke har mer enn 1-2 faste lekevenner gjennom denne perioden. Også vi voksne bør begrense omgangskretsen, og unngå forsamlinger på mer enn 5 personer utenfor heimen.  
 
8. Videochat med bestemor
Ta en telefon til de du gjerne skulle møtt men ikke kan! Ta kontakt med noen du tror kan oppleve ensomhet. Visste du at både ABBS og AHO nå tilbyr videochat med med sine beboere? 
 
9. Vær forsiktig med alkohol
Vi er tettere på hverandre enn vanlig i familiene. Mange barn er allerede i en stresset situasjon, og alkohol kan gjøre dette verre. Vis hensyn til de yngste, og dropp gjerne den siste ølen om det er barn til stede.  
 
10. Ta vare på hverandre! 
Sammen står vi han av. 
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering