Karantene for reisende fra Sør-Norge

Har du vært i Sør-Norge 10. mars eller senere? Da skal du i karantene. - Klikk for stort bilde Har du vært i Sør-Norge 10. mars eller senere? Da skal du fortsatt i karantene. 

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 02.04.2020

Karantene for reisende fra Sør-Norge

Lørdag 14. mars ble det kjent at alle som hadde vært i Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet eller Vestlandet den 10. mars eller senere måtte i 14 dagers karantene fra ankomst til Lofoten/Vesterålen. Vedtaket forlenges nå med en uke. 
 

Dette betyr at alle som har vært sør for Dovre den 10. mars eller senere fortsatt skal i 14 dagers karantene fra det tidspunktet de kom til Lofoten/Vesterålen. Vedtaket gjaldt til og med søndag 29. mars, men har senere blitt utvidet og forlenget

 

Hindre import av smitte

Siden vi foreløpig har langt færre tilfeller av korona-virus i Lofoten/Vesterålen enn det resten av landet har, mener kommuneoverlegene det er nødvendig med andre tiltak her enn nasjonalt.

Karantenen skal forebygge spredning og bidra til å hindre import av smitte til regionen. Dette anses som avgjørende for å opprettholde grunnleggende helse- og omsorgstjenester her.
 

Her (PDF, 178 kB) finner du hele vedtaket fra kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen. 

Utvikler du sykdom eller symptomer i løpet av karanteneperioden, skal du isoleres. Les mer om isolasjon her

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering