Fortsatt "solidaritetskarantene"

Vesterålen - Klikk for stort bilde Formannskapet vedtok mandag 6. april å forlenge den mye omtalte “søringkarantenen” til over påske. Tilreisende får heller ikke overnatte på campingplasser i Andøy.

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 06.04.2020

Alle som ankommer Andøy etter reiser i Trøndelag eller sør for Dovre må fortsatt i hjemmekarantene i 14 dager fra ankomst. Dette ble vedtatt av formannskapet mandag 6. april. 

Forlengelsen av "søringkarantenen", eller "solidaritetskarantenen", gjelder i denne omgang til og med 13. april. Bedrifter kan fortsatt søke om unntak til kommuneoverlege Anders Stave på astave10@gmail.com

 
Transittopphold på flyplass eller opphold på plattform/sokkel regnes ikke som opphold i området. Det er også unntak for fører og personell av vare- og passasjertransport samt nøkkelpersonell i samfunnskritiske funksjoner. 
 
Campingplasser
I forbindelse med regjeringens "hytteforbud", besluttet også formannskapet etter råd fra kommuneoverlegen å også forby overnatting på campingplasser for tilreisende. Dette betyr at det kun er Andøys innbyggere som nå har lov til å benytte seg av campingplasser i kommunen.

Fellesarealer på campingplasser skal holdes stengt, da disse utgjør en ekstra smitterisiko. Tilgang til drikkevann og tømming av septik tillates.
 

 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering