Barnehager og skoler åpner 27. april

Risøyhamn skole - Klikk for stort bilde Både barnehager og skoler i Andøy gjenåpnes 27. april. Dette gjelder både private og offentlige skoler og barnehager.

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 17.04.2020

Barnehager og skoler har vært stengt siden 13. mars, og både barn, foreldre og ansatte begynner å bli veldig klare for å komme mer tilbake til normalen. Helt normalt blir det nok ikke, men den 27. april åpnes alle barnehager, SFO og skole for 1.-4. trinn i Andøy.
 

Skal være trygt
Førsteprioritet når skoler og barnehager åpner igjen om en uke, er at det skal være trygt for både barn og ansatte. Det er også derfor barnehagene i Andøy venter helt til den 27. april før de åpner.

- Vi gleder oss til å ønske barna velkommen tilbake til barnehagene igjen, sier enhetsleder for barnehagene Merete Olsen. - Men det er viktig for oss at vi er trygge på at det er forsvarlig. Vi benytter derfor noen flere dager på ekstra opplæring av ansatte og smitteforebygging i barnehagene. 
 
Siden 13. mars har smittevernrutiner blitt oppdatert, det er gjennomført risikovurderinger og lagt beredskapsplaner for gjenåpningen. I alle skoler og barnehager vil det bli gjennomført “vernerunder” før gjenåpning, for å være helt sikre at det er trygt og godt å ta imot barna. 
 
Tre viktige tiltak
Både barnehager og skoler planlegger gjenåpning basert på råd fra myndigheter og ekspertutvalg. Hovedfokus ligger på disse tre områdene:
  • Bli hjemme om du er syk! Både barn og ansatte med luftveissymptomer skal bli hjemme, selv om det bare er en lett forkjølelse. Dette er veldig viktig.
  • Vask henda! Det vil bli oftere renhold, og mer fokus på håndvask, nyse- og hostehygiene enn før. 
  • Begrens kontakt! Både skoler og barnehager vil organiseres på et annet vis enn før: Det legges opp til små grupper og faste ansatte som følger disse gruppene, slik at barn og ansatte kommer i nærkontakt med så få som mulig. I skolene vil friminuttene bli gjennomført til forskjellige tider og/eller i egne soner for forskjellige grupper. I barnehagene vil blant annet personale avtale levering av barn med foreldre, for å hindre at mange kommer samtidig. 
- Det blir en annerledes hverdag enn det barna har hatt før, sier skolefaglig rådgiver Sveinung Ellingsen. - Men det vil være forsvarlig og trygt. Både elever og lærere har vært hjemme lenge nå, og vi gleder oss alle til å komme i gang igjen.
 
5.-10. trinn 
De eldre barna må vente litt lenger før de får komme tilbake til skolen igjen: For 5.-10. trinn vil det fortsatt være hjemmeskole etter den 27. april. 
 
Unntaket er sårbare barn og barn med foreldre i kritiske samfunnsfunksjoner som har hatt et tilbud i skolene til nå - disse vil fortsatt også få et tilbud etter 27. april. 

Har du spørsmål om gjenåpningen?
Barnehagestyrere og rektorer skal ha et møte med smittevernlege neste uke. Har du spørsmål om gjenåpningen, kan du sende de inn til styrer eller rektor før mandag 20. april kl 10. Det vil bli laget en oppsummering med alle spørsmål og svar etter møtet. 
 
Mer informasjon om gjenåpning av barnehagene finner du på utdanningdirektoratet sine sider.
 

Information in English: 
Kindergartens and 1.-4. grade in Schools will re-open Monday 27th in Andøy. 
 
We do our best to make sure the re-opening will be safe for everyone. It is important that you keep your child at home if he/she is sick, even if it is just a minor cold.
 
You can find more information about safety when reopening the kindergartens in multiple languages here.
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering