Be om hjelp om du trenger det!

Hjemmekontor kan være ensomt - Klikk for stort bilde Korona-epidemien tar all vår oppmerksomhet for tida, men andre problemer forsvinner ikke av den grunn. Husk å be om hjelp dersom du trenger det!

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 27.03.2020

Ring legen dersom du trenger legehjelp

Vi har alle blitt bedt om å avbestille “unødvendige” legetimer for å avlaste fastlegene, og kanskje er vi litt for flinke. Leder for legetjenesten i Andøy, Tine Røise Skaugvolldal, ringer og minner oss på at folk fortsatt også blir syke av andre ting. 
 
- Ikke la være å ringe lege dersom du trenger legehjelp, oppfordrer hun. - Vi er her for å hjelpe alle, ikke bare de som har symptomer på korona-smitte!  
 
 
Trenger du noen å snakke med?
Mange har ekstra tunge dager nå som store deler av hjelpeapparatet er stengt. For de som allerede strever med angst og ensomhet kan isolasjon gjøre vondt verre. Barn og unge som har vært utsatt for overgrep i hjemmet blir plutselig nødt til å tilbringe mer tid sammen med voksne de ikke er trygge på. Også de uten underliggende traumer kan kjenne på korona-angst, isolasjon og behovet for snakke med noen.
 
 
Ta kontakt om du har behov for hjelp, uansett om du har fysiske eller psykiske utfordringer!
 
 
Skolehelsetjenesten
Skolehelsetjenesten i Andøy er tilgjengelig på telefon og oppfordrer alle barn og unge til å ta kontakt hvis de vil prate med dem om korona eller helt andre ting.
 
Hovednummer 76 11 51 20 
Tove: 40 76 04 75 
Jorunn: 93 26 65 96 
Julie: 97 01 94 89
Henriette: 46 80 78 57

 
Psykisk helse og avhengighet
Vanlige psykologtjenester er stengt, men avdeling for psykisk helse og avhengighet i Andøy tilbyr samtaler over skype eller telefon, og i noen unntak direkte kontakt dersom nødvendig. 

Mer informasjon om tjenestetilbudet i Andøy under korona-epidemien finner du her.
 
 
Hjelpetelefoner og nettsider
Det finnes også en rekke nasjonale hjelpetelefoner og nettsider du kan benytte deg av. 
Her finner du en liste over nyttige hjelpetelefoner fra norsk psykologforening.
 
 
Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte 
Hjelpetelefonen for seksuelt misbrukte er et døgnåpent, landsdekkende gratis tilbud til seksuelt misbrukte barn og voksne av begge kjønn, samt pårørende til seksuelt misbrukte. Hjelpetelefonen er døgnåpent alle dager i året.
Tlf: 800 57 000
https://hfsm.no/
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering