Karantene og innreise

Vesterålen - Klikk for stort bilde Lørdag kom nye karanteneregler både fra myndigheter og kommuneoverlegene. 

Har du vært i deler av 
Sør-Norge den 10. mars eller senere skal du nå i hjemmekarantene i 14 dager. 

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 18.03.2020

Karanteneregler Lofoten og Vesterålen

Vi har per dags dato et lavt smittepress i Lofoten og Vesterålen, og ønsker å gjøre det vi kan for å fortsatt ha det slik. Lørdag vedtok derfor kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen nye karanteneregler for samtlige kommuner i regionen med unntak av Værøy. 

Har du vært i deler av Sør-Norge fra og med 10. mars, må du nå i hjemmekarantene i 14 dager fra du kommer tilbake til Lofoten og Vesterålen. Regelen gjelder fylkene, Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland. Det gjøres mulighet for unntak for kritisk nøkkelpersonell, slik som fører for vare- og passasjertransport. 

Les mer hos www.vol.no eller i vedtaket fra kommuneoverlegene (PDF, 70 kB)
 

Karantene for reisende fra Island og Danmark

På bakgrunn av utvikling av korona-situasjonen i Island og Danmark, besluttet helsemyndighetene lørdag å stramme inn reglene for hvem som skal i karantene ytterligere. Alle som har vært utenfor Norge, Sverige og Finland de siste to uker, må nå i 14 dagers hjemmekarantene. 

 

Stenger grensene mandag morgen

Regjeringen varsler at grensene vil stenges for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge fra mandag morgen kl 08. Flyplasser vil fortsatt holde åpent, men de uten et spesielt behov for å være i Norge vil bli bortvist ved ankomst. 

Nordmenn vil fortsatt kunne komme hjem, og varer skal fortsatt transporteres på tvers av grensene. EØS-borgere og deres familie som bor her eller arbeider her og folk som har oppholdstillatelse i Norge, har fortsatt rett til opphold i landet, men vil bli satt i karantene på lik linje med nordmenn som har reist.
 

Ikke gå på butikken

Dersom du er i karantene, kan du fortsatt forlate huset, men du skal ikke gå inn i butikker og andre steder du lett kan komme nær andre.  Er du i karantene skal du altså ikke gå i matbutikken, med mindre det er helt nødvendig og du ikke har noen til å hjelpe deg med handling. Kun i helt spesielle unntakstilfeller kan altså en person i karantene gå i butikken. 

I Andøy hjelper blant annet Norsk Folkehjelp de som trenger det med å handle og levere mat. Ønsker du å bidra her, kan du ta kontakt med beredskapsleder Kenneth Pettersen (kenneth.pettersen57@gmail.com eller 47922442). NB: Norsk Folkehjelp kan kun benytte medlemmer av hensyn til forsikring på de mannskaper som brukes - men sier du gjerne må ta kontakt hvis du er interessert i å bli medlem og vil bidra.
 

Andøy SV melder også at de kan være behjelpelige dersom noen i karantene sør i Andøy trenger hjelp til å få levert mat. Ta i så fall kontakt på tlf 90076332 / 41244895.

Nærbutikken din kan også være behjelpelig med å organisere levering. Ta kontakt på telefon:
Joker Bleik: 76142200
Joker Risøyhamn: 76147505
Matkroken Åse: 76147220
Nordmela Landhandleri: 45816543
Coop Dverberg: 76146150
Havnehuset Dverberg: 76146370
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering