Fortsatt "søringkarantene"

Fortsatt "søringkarantene" - Klikk for stort bilde  "Søringkarantenen" forlenges for å beskytte liv og helse. Nå må du også i karantene dersom du har vært i Trøndelag. 

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 02.04.2020

Siden 14. mars har alle som har oppholdt seg sør for Dovre måttet i karantene i to uker fra ankomst til Lofoten og Vesterålen. Forrige helg ble bestemmelsen forlenget med en uke. Nå har kommuneoverlegene i regionen besluttet å forlenge og utvide karantenen. 

Gjelder også reisende fra Trøndelag

Har du vært i Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet, Vestland eller Trøndelag må du i karantene i 14 dager fra ankomst til Lofoten og Vesterålen. Vedtaket om reisende fra Trøndelag gjelder fra søndag 29. mars. For reisende fra de andre fylkene har vedtaket tilbakevirkende kraft til 10. mars. 

Vedtaket gjelder til og med søndag 5. april. Du finner vedtaket i sin helhet her (DOCX, 14 kB)
 

Verner om liv og helse 

- Liv og helse er tross alt viktigere enn næringsinteresser, sier smittevernlege Astrid B. Holm. - Men næringslivet har anledning til å søke om unntak, og det vil bli innvilget liberalt. 
 

Særbestemmelsene ble innført på grunn av den store forskjellen på utviklingen av korona-pandemien i Nord- og Sør-Norge. Vi har fortsatt ingen påvist smittede i Andøy, og Nordland er den landsdelen som har færrest smittede. "Søringkarantenen" skal forebygge spredning og bidra til å hindre import av smitte til regionen.


Motstand fra sør
Det har vært mye uenighet om lokale karanteneregler de siste ukene. Nasjonale helsemyndigheter anbefalte sist uke å unngå å videreføre lokale regler av hensyn til næringslivet, men skrev samtidig en veileder for de som likevel ønsker å videreføre lokale karantenebestemmelser. 

Kommuneoverlegene i Lofoten og Vesterålen har tatt høyde for den nye veilederen. Dette innebærer at når næringslivet søker om fritak for karantene, vil dette bli "innvilget liberalt". Helse- og omsorgsminister Bent Høye er informert om vedtaket. 

Søknader om unntak sendes til Anders Stave på astave10@gmail.com

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering