verge2

 

I forbindelse med at HERO har inngått kontrakt m/UDI om etablering av ordinært mottak på Andenes søker Fylkesmannen i Nordland representanter som kan bistå enslige mindreårige asylsøkere.

Barn som kommer alene, uten sine foreldre til Norge, og barn som kommer sammen med følgepersoner har rett på en representant.

 

Representanten oppgave er å være en juridisk erstatter for foreldrene som skal tale barnets sak i forhold til offentlige instanser, skole, helsevesen med mer. Barnet trenger en voksen de kan være trygg på, og som ivaretar de spesielle behovene barnet har som asylsøker og flyktning. For å sikre barnets behov er det viktig at representanten har gode kunnskaper om det norske samfunnet, norsk språk og at hun eller han kan orientere seg i det offentlige systemet. Det er viktig at representanten i tillegg til å være personlig egnet har kunnskap om barnets utsatte stilling.

Det vil bli gitt nødvendig opplæring av Fylkesmannen i Nordland.


Dersom du synes dette er interessant så kontakt oss på telefon 75 53 15 00 eller mail  fmnoema@fylkesmannen.no<mailto:fmnoema@fylkesmannen.no

Mer informasjon finnes her: 


https://www.fylkesmannen.no/nb/Nordland/Folk-og-samfunn/Asylsokere-og-flyktninger/Enslig-mindrearige/Onsker-du-a-bli-representant/?id=79359

IMG_8441.JPG

Bjørnar Sellevoll har i sin opprydding funnet en bortkommen skoleprotokoll fra Andenes skole i Dverberg prestegjeld for årene 1887 - 1889. På årets siste dag kunne Bjørnar overlevere denne til arkivtjenesten ved enehetsleder Marit S. Nordheim. Endelig er den tilbake i kommunens arkiv sammen med andre gamle skoleprotokoller fra alle de gamle skolene vi har hatt i kommunen.

 

Ved gjennomgang av protokollen kan en se at den har blitt brukt av en privatperson til bokføring helt frem til 1936. Dette er nok årsaken til at protokollen ikke har vært i kommunens arkiv før nå.

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering