Tre ofte stilte spørsmål til koronatelefonen

Koronatelefonen. Foto Linnft (18).JPG - Klikk for stort bilde Mandag til fredag, fra klokka 09 -12 svarer Angelica Jakobsen på spørsmål på koronatelefonen. Her er tre av spørsmålene hun får oftest, og svarene hun gir.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 26.11.2020

Koronatelefonen. Foto Linnft (33).JPG - Klikk for stort bilde

1. Bør jeg teste meg?

 

  • Har du hoste, feber, tungpustet, rennende nese, redusert smak og luktesans, hodepine, sår hals og sykdomsfølelse?  Har du vært ute og reist? Har du noen andre symptomer du tenker kan være covid 19?  Hvis du mistenker at de kan være smittet med covid-19 kan du teste deg.

 

2. Kan jeg reise på juleferie?

 

  • Du må selv vurdere om det er en nødvendig reise. Hva som er en nødvendig reise kan variere fra person til person, avhengig av den situasjonen man er i.  Er denne reisen viktig for deg?  Hvis du skulle ta med deg smitte dit du reiser eller ta med deg smitte tilbake, og kanskje smitte noen, vil du fortsatt tenke at reisen var nødvendig? Hvordan forholder de du skal være sammen med seg til situasjon vi er i?

 

3. Hvor mange kan samles til arrangementer?

 

  • For private sammenkomster på offentlig sted eller i leide lokaler er det inntil 20 personer. Det gjelder for eksempel julebord, bursdagsfeiring, bryllup, dåp og minnestund.
  • Er det arrangement som er innendørs uten fastmonterte seter er det opptil 50 personer, det kan være kirke, lokal forestilling, innendørs marked eller konsert.
  • Arrangementer som er utendørs uten fastmonterte seter er det inntil 200 personer.
  • Maks antall deltagere på arrangementer av alle typer forutsetter at det er mulig å holde 1 meters avstand på arrangementet.

 

Åpningstider

 

Koronatelefonen er åpen mandag til fredag, fra klokka 09 til 12. Nummeret er 941 79 513.

 

Angelica Jakobsen er utdannet helsesekretær, og forteller at hun synes arbeidet med å betjene koronatelefonen er givende.

 

- Det gir meg mye å kunne berolige personer som er engstelig og redd for denne pandemien. Det kjennes også nyttig å kunne være en samtalepartner for personer står i et dilemma på grunn av pandemien, forteller hun.

 

Hvis du mistenker smitte i helgen

 

Koronatelefonen holder ikke åpent i helgen. Dersom du i en helg tror du kan være smittet, bør du holde deg for deg selv hjemme. Når mandagen kommer, tar du kontakt med fastlege eller ringer koronatelefonen.

 

Hvis du er alvorlig syk, ringer du legevakt på telefon 116117. Er du kritisk syk ringer du 113.

 

.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering