Tid for kommunale avgifter

Andenes - Klikk for stort bilde Regningen for kommunale avgifter og eiendomsskatt er nå på vei til mange innbyggeres postkasser.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 13.03.2019

Eksempel på faktura for kommunale avgifter - Klikk for stort bilde Dette er en avgift de som eier eiendom betaler for blant annet kommunalt vann og avløp. Fakturaen som nå sendes ut gjelder for første halvdel av 2019, og skal betales innen 20. mars.

Forklaring av fakturaen

Under er en forklaring på hva de ulike punktene på regningen betyr.

• Vann og avløp: gebyret dekker følgende fire områder; abonnementsgebyr på vann, forbruksgebyr på vann, abonnementsgebyr på avløp og forbruksgebyr på avløp.

• Brann og feiing: dette gebyret er for et helt år. Da det gjelder for hele 2019, vil ikke brann og feiing være med på fakturaen for andre halvdel av 2019.

• Eiendomsskatt: på regningen står det et tall foran ordet «prom». Dette tallet viser skattegrunnlaget. Deretter står det et 7-tall. Det viser hvor mange promille som blir beregnet ut fra skattegrunnlaget.

E-faktura tilgjengelig

Det er mulig å få fakturaer fra Andøy kommune som e-faktura eller avtalegiro. Dersom man oppretter det, slipper man fakturagebyr på 50 kroner.

..