Telenor: – Mobildekninga i Andøy blir snart bedre

telenor.jpg - Klikk for stort bilde

ANDØY: Andøy kommune har i flere måneder vært i dialog med Telenor om dårlig mobildekning. – Det blir forhåpentligvis mye bedre snart, sier dekningsirektør Bjørn Amundsen.

Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor var på Andenes mandag. Der møtte han blant annet ordfører Jonni Solsvik og representanter fra Andøy kommune. Tema var dårlig mobildekning flere steder i kommunen.

– Vi har vært i dialog med Telenor i flere måneder. Mobildekninga har i deler av kommunen vært vesentlig svekket de seneste årene. Vi snakker om en svekkelse som er så omfattende at det har gått på det beredskapsmessige, sier Solsvik.

Overnattet i bilen

Bladet Vesterålen er kjent med at en ansatt i hjemmesykepleien – bosatt på Dverberg – måtte overnatte i sin egen bil i forbindelse med ei bakvakt, fordi dekninga inne i egen bolig var så dårlig.

Ordføreren bekrefter at han kjenner til historia.

– Dette er på ingen måte holdbart, sier Solsvik.

Han er glad for at dekningsdirektøren i Telenor prioriterte å ta turen til Andøy.

– Det var et veldig positivt møte. Telenor viste forståelse for situasjonen, og var klare på at dette er en sak de vil prioritere. Det gir håp om at vi snart har god 4G-dekning i hele kommunen, sier Solsvik.

Tar grep

Bjørn Amundsen sier at dårlig mobildekning i Andøy er en komplisert sak.

– Men det har sammenheng med at vi oppgraderer alle basestasjoner i Norge, inkludert i hele Vesterålen. Vi går fra talenett på G5 til bredbåndsnett på 4G. I den forbindelse har vi valgt standardiseringer av antenner, men vi kan ikke putte 4G på alle frekvenser på gamle G5, sier Amundsen.

Han sier at det først og fremst er to basestasjoner i Andøy som skaper trøbbel – på Saura og i Skarsteindalen. Disse skal bygges ut i første del av 2018.

– Saura skal oppgraderes før påske, og jeg jobber med å få dette framskyndet. Der skal vi gå fra én til tre antenneretninger. Håpet er at vi da får tilbake dekninga som forsvant, eksempelvis på Dverberg, sier Amundsen.

– Skarsteindalen skal også oppgraderes, men det blir nok nærmere påske, sier Amundsen.

Publisert av Charlotte Heimtoft Lassesen. Sist endret 20.12.2017

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}