Strandrydding og vårrydding i Andøy Kommune

Sommerstrand Bleik.jpg - Klikk for stort bilde  Denne uka er det den nasjonale strandryddeuka og det er snart 17. mai og tid for vårrydding. Kulturkontoret i Andøy koordinerer begge ryddeaksjonene og kommer her med litt informasjon om begge deler.

Publisert av Linda Alsos. Sist endret 03.05.2019

Strandrydding:

Strandryddeavfall kan man levere gratis på Reno Vest helt frem til i november. Det gjelder ikke kun denne uken. For å kunne levere dette avfallet gratis må du gjøre følgende:

1. Registrere ryddeaksjonen på Hold Norge Rent sin ryddeportal: https://holdnorgerent.no/ryddeportalen/

2. Fylle ut strandryddeskjema, og notere aksjonskoden du får på mail fra Hold Norge Rent på dette skjemaet. Strandryddeskjemaet kan du få på kulturkontoret, eller laste ned fra Reno Vest sine hjemmesider: https://www.reno-vest.no/strandrydding/

3. Levere avfallet på Reno Vest, med tilhørende skjema. Dette er gratis.

Eller gi beskjed til kulturkontoret ved Kristin Krey om hvor avfallet er plassert (må plasseres sånn at en stor lastebil får hentet det) og sende ryddeskjemaet til oss. Så vil vi ordne med henting. Det vil da kunne ta noe lengre tid før avfallet blir hentet.

Hvis du skal rydde intensivt i et område der det er mye søppel, så er det en mulighet å få satt ut en container fra Reno Vest. Strandryddeskjema må også leveres for container. Ta i så fall kontakt med kulturkontoret for å avtale utsetting.

Dette gjelder kun herreløst marint avfall, altså det du har plukket i fjæra!

Vårrydding:

Det er snart 17. mai og vi ønsker at gater, bygder og offentlige områder skal være ryddige til den store dagen.

Kommunen vil hente avfall på avtalte oppsamlingssteder 13.-16. mai, og vil hente først sør i kommunen. Oppsamlingssted må meldes inn til kommunen innen 10. mai, og oppryddingen må være ferdig innen 13. mai.

Det ønskes en oppsamlingsplass per bygd, på Andenes vil det være naturlig med flere oppsamlingsplasser. Oppsamlingsplass meldes til kulturkontoret.

Ryddeaksjonen er ment som rydding av fellesareal.

Næringsavfall kommer ikke inn under dette kriteriet. Avfallet skal ikke bære preg av kjeller/loft/garasje-rydding.

Miljøfarlig avfall, elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall) og metall må leveres for seg.

Avfallet skal maksimum være av en slik størrelse at det passer i en søppelsekk. Vi oppfordrer til å bruke blanke sekker. Ønskes blanke sekker fra oss, ta kontakt med undertegnede. Det skal ikke brukes grønne, røde og blå poser fra kildesorteringen.

Kulturkontoret oppfordrer lag, foreninger, bedrifter og private om å ta i et tak for miljøet og kommunen vår!