Slik unngår du tette avløp

Fett fra matlaging kan skape problemer, men det finnes metoder for å unngå det.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 31.01.2019

hvordan-kaste-fettet-04.jpg - Klikk for stort bilde Fett fra steking, frityr og koking av kraft, gryter og supper bør ikke skylles ned i vasken eller toalettet. Varmt fett lar seg nemlig enkelt skylle ned, men kan bli kaldt og stivne nede i avløpet. Det kan igjen føre til tette avløp og problemer for både innbyggere og for kommunen.

 

Ulike metoder for å kaste ulike typer fett

 

Under finner du oppskriften på hvordan du kvitter deg med fett fra matlaging og oljer i ulike typer beholdere.

 

  • Fettrester i stekepanna: tørk av panner og stekefat med tørkepapir etter steking. Kast papiret og fettet i matavfallsposen.
  • Kraft, supper og pinnekjøtt: la kjelen med rester og kraft stå til det er kaldt. Da stivner fettet. Skrap ut, og kast fettet i matavfallsposen. Tørk over med tørkepapir før vask.
  • Ribbefett: la stekebrettet stå til det er kaldt. Da stivner fettet. Skrap ut og kast fettet i matavfallsposen. Tørk over med tørkepapir før vask.
  • Glass og beholdere med oljer: bruk oljen til matlaging eller samle det opp i en tett beholder og kast det i restavfallet.  
  • Frityrolje/matoljer: helles tilbake på beholderen oljen kom i. Større mengder matolje leveres på gjenvinningsstasjonen. Vi har en mottaksordning for dette. Små mengder kan helles over i en tett beholder og kastes i restavfallet.

 

Mer informasjon og tips om fett og avløp er tilgjengelig nettsiden www.fettvett.no

Med vennlig hilsen

teknisk etat i Andøy kommune

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering