Hva betyr tiltakene for deg?

Tiltak i Andøy - Klikk for stort bilde Selv om korona-viruset ikke har nådd Andøy, trer nasjonale tiltak for å forebygge og hindre smittespredning også i kraft her.

Hva innebærer det for deg som innbygger?

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 02.04.2020

Følgende gjelder i første omgang fra i dag 12. mars kl 18 til torsdag 26. mars, men kan bli utvidet.
Oppdatering 24. mars: De nasjonale tiltakene forlenges til å vare frem til 13. april. 
Oppdatering 29. mars: "Søringkarantenen" forlenges og utvides til å også gjelde reisende fra Trøndelag. 

 

- Skoler og barnehager holder stengt, men det gis fra mandag 16. mars et tilbud til barn med foreldre som ivaretar kritiske samfunnsfunksjoner. Men informasjon finner du her.

- Rådhuset og Samskap stenger for besøkende fra mandag 16. mars.
 
- Politiske møter: Vi jobber med å vurdere mulige måter å gjennomføre fjernmøter på for å behandle saker som haster og egner seg til å behandle i fjernmøter. (oppdatert 20. mars)
 
- Svømmehallen, fritidsklubbene og biblioteket holder stengt
 
- Alle restauranter, barer og puber skal stenges, med unntak av kantiner og spisesteder som kan legge til rette for at besøkende kan holde minst 1 meters avstand. Servering av mat skal ikke skje som buffet.
 
- Forbud mot kulturarrangementer, idrettsarrangementer, treningssentre og virksomheter som tilbyr frisør, hudpleie, massasje og kroppspleie.
 
- Fysioterapitjenesten stenger fra og med mandag 16. mars. Mer info her.
 
- Ikke dra på besøk til omsorgsboliger, eldre- og sykehjem. Ta en telefon i stedet! Mer informasjon om tiltak i helsesektoren finner du her
 
- Har du vært utenfor Norge må du i karantene i 14 dager fra du kom hjem igjen, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. (oppdatert 24. mars)
 
- Har du vært i Oslo, Akershus, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet, Vestland eller Trøndelag skal du i karantene i 14 dager. 
 
- Vi oppfordrer alle til å unngå reiser ut av Andøy dersom det ikke er nødvendig. Unngå offentlig transport hvis du kan, og unngå andre steder hvor du lett kommer nær andre. Unngå nærkontakt med andre.  
 
- Helsepersonell som jobber med pasientbehandling, får ikke reise utenlands, for å sikre at vi har nok helsepersonell tilgjengelig. Det gjelder alle reiser, også privatreiser. Kostnader vil bli kompensert. 

 
Dagligvarebutikker holder åpent som normalt, og helsetjenesten står parat til å ta seg av de som trenger det. Har du spørsmål om koronaviruset, kan du ringe tlf 941 79 513 (mandag-fredag 09-15). 
NB: Vi opplever stor pågang på informasjons-telefonen. Prøv gjerne å ringe tilbake senere dersom du ikke kommer gjennom på første forsøk!

 
Oppdatert informasjon om tiltak i helsesektoren i Andøy finner du her
 
Oppdatert informasjon om tiltak i skoler og barnehager finner du her
 
---------------------------------------------------------------------
Information in English:
 
Anyone returning from travel outside the the Nordic region should stay in home quarantine for 14 days - regardless of whether they have symptoms or not. 
 
If you have been in Southern Norway the same rules of a 14 days home quarantine applies. 
 
All restaurants, bars, pubs and nightlife must be closed, with the exception of canteens and eateries that allow visitors to keep at least 1 meter distance. Food should not be served as a buffet.
  
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering