Bygget om med hjelp fra kommunen

Bleik landsbyservice fikk næringslån og tilskudd til å utvikle butikken.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 30.01.2019

Fornøyde med å ombygging: Julie Nordstrand Westjord, Hilde Madsen og Ann Hilde Hoel har økt omsetningen etter at de pusset opp butikken. - Klikk for stort bildeFornøyde med å ombygging: Julie Nordstrand Westjord, Hilde Madsen og Ann Hilde Hoel har økt omsetningen etter at de pusset opp butikken. Damene som selger dagligvarer, kaffe og kaker på Bleik er de samme, men innredningen i butikken splitter ny. For to måneder siden satte de inn nye hyller, kjølerom, disker og frysebokser.

- Det er himla stor forskjell. Nå ser det mer innbydende ut, og vi får veldig skryt, sier Ann Hilde Hoel.

Butikken har gått fra å hete Nærbutikken, til å bli en del av Joker-kjeden. I tillegg til at de nye systemene i butikken letter arbeidsdagen for de ansatte, har det vist seg å være en god investering. Etter to måneder har omsetningen økt med 17 prosent.

- Men vi var skjelvne i forkant, for det kosta mye penger og arbeid, sier Hilde Madsen.

Støtte fra kommunens næringsfond

Til oppussingen søkte de tre eierne om støtte og lån fra kommunen. Da saken ble behandlet i næringsstyret, ble det vedtatt at Bleik landsbyservice får et tilskudd på 75.000 kroner. I tillegg får de innvilget et næringslån på 125.000 kroner, som er rente- og avdragsfritt i to år.

- Det betyr mye, forteller Ann Hilde Hoel.

Næringsfondet skal bidra til at næringslivet utvikler seg og vokser, slik at verdiskapingen øker og bosetting og velferd trygges for innbyggerne. Aktører som bor og er folkeregistrert i Andøy, og som har et konkret prosjekt kan søke dette fondet om penger.

Skaper arbeidsplasser

Hos Bleik landsbyservice ansatte de nylig en person, og de teller nå seks faste stillinger.

- Vi skaper arbeidsplasser og et miljø her på Bleik. Det er viktig. Også har vi det så artig, avslutter Hilde Madsen.