Anders Stave ny kommuneoverlege

Anders Stave tar over som kommuneoverlege de to neste månedene - Klikk for stort bilde Fastlege Anders Stave tar over som kommuneoverlege i perioden 1. april til 31. mai.

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 01.04.2020

De to neste månedene tar Anders Stave over som kommuneoverlege, mens Astrid B. Holm vil fokusere på jobben som sykehjemslege ved ABBS. Dette er en midlertidig endring for å sikre at alle kommunens helserelaterte oppgaver blir best mulig ivaretatt gjennom korona-epidemien. 
 

Kommuneoverlegens oppgaver

Kommuneoverlegen er en del av kommunens kriseledelse gjennom korona-epidemien, og har blant annet ansvar for de faglige vurderingene bak den mye omtalte “søringkarantenen”. 
 
- Det er viktig for meg at innbyggerne i Andøy får god og oppdatert informasjon direkte fra oss som er i førstelinja, sier Stave. - Vi kommer derfor til å dele ukentlige oppdateringer om utviklingen av situasjonen og hvilke tiltak som gjøres i helsevesenet i Andøy. På den måten håper jeg å kunne bidra til større trygghet og bedre situasjonsforståelse for alle innbyggere. 
 
Ansvarsfordeling
Stave fortsetter som fastlege ved Andenes Helsesenter i perioden, og vil ha rollen som kommuneoverlege ved siden av. I likhet med Holm har han den kompetansen som trengs for å få helhetsbildet over situasjonen i Andøy.
 
Holm kommer til å fokusere på jobben som sykehjemslege ved ABBS i perioden. Her er det et stort behov for personell særlig med tanke på langtidsplanlegging fremover, og Holm kjenner institusjonen godt fra før av. Hun fortsetter også som fastlege i Risøyhamn.
 
Godt teamarbeid
At begge to nå setter seg inn i kommuneoverlegens oppgaver, sikrer også at rollen vil bli godt ivaretatt selv om en av de to skulle bli syke i løpet av perioden. 
 
- Dette er godt teamarbeid, sier Stave. - Vi er avhengige av fastleger, men også alt annet helsepersonell samt frivillige dersom vi skal klare å oppfylle våre plikter som helsevesen. Min oppgave blir å holde den overordna oversikten. 
 
Etter planen vil Holm gå tilbake i stillingen igjen 1. juni. 
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering