Koronabrev fra medisinstudenten
Jeg heter Kristian Svensson og er medisinstudent i praksis ved Andenes og Risøyhamn legekontor. Etter at jeg kom nordover fra Trondheim har jeg i løpet av de siste ukene her fått oppleve hvordan det er å være på begge siden av koronapandemien.
To dager inn i praksisen begynte jeg å kjenne på luftveissymptomer, og panikktankene kom ganske fort - er det en mulighet for at jeg har tatt med meg koronaviruset fra Trondheim og opp hit?
Jeg tok de forhåndsregler man skal, og holdt meg hjemme fra kontoret. Jeg tok kontakt med koronatelefonen og ble testet samme dag.
Svaret kom allerede dagen etterpå. Heldigvis var heller ikke jeg smittet av korona, og jeg kunne gå tilbake på jobb så snart symptomene var borte.
Flinke folk i Andøy
I ukene som har gått etter det har jeg fått kjenne på hvor utfordrende det kan være å organisere testing av folk med luftveissymptomer samtidig som man må drive et legekontor. Her er det bare å bøye seg i støvet og hylle alle de flinke folka i Andøy som får dette til å gå rundt!
Usikker? Ring koronatelefonen
I tillegg er det vanskelig selv for meg som helsepersonell å kunne føle meg sikker på rådene jeg gir:
-
Når bør man teste seg og når kan man se det litt an?
-
Når skal man være hjemme fra jobb og skole?
-
Hva betyr egentlig "lett" hosting og "lette" luftveissymptomer?
Hvis du er usikker, ring koronatelefonen 941 079 513 eller fastlegekontoret ditt, så hjelper vi deg så godt vi kan. Vi forstår at det kan være vanskelig!
Gode tips fra Folkehelseinstituttet
For å hjelpe dere (og meg) litt på veien har FHI laget en enkel og lettfattelig brosjyre som gir noen gode tips for hvordan du skal tenke når du har fått symptomer eller lurer på om du kan være smittet. Brosjyren ser du på høyre side av denne artikkelen, eller du kan klikke på linken over.
Takk for meg!