Vannglass. Foto Linnft (2).JPG

Kokepåbud opphevet

30.09.2020

Det er ikke lenger nødvendig å koke vannet i...

Student Kristian Svensson. Foto Astrid Holm.jpg

Siste nytt fra legekontoret

30.09.2020

Medisinstudent Kristian Svensson har praksis...

Vannglass. Foto Linnft (2).JPG

Kokepåbud en liten stund til

29.09.2020

Det er fremdeles påbudt å koke vannet i...

 

Hva skjer?

Ingen planlagte hendelser

Innovasjonssenter i Andøy

P1155750.JPG - Klikk for stort bilde Samskap har innvilget støtte til å planlegge et nasjonalt innovasjonssenter for romteknologi i tilknytning til utbyggingen av Andøy Spaceport.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 10.09.2020

Samskapstøtte 3.png - Klikk for stort bilde Tirsdag 8. september ble det bestemt at Samskap bruker 1,6 millioner kroner på prosjektet.

 

Dra nytte av romteknologi i flere næringer

 

Innovasjonssenter skal etableres i tilknytning til utbyggingen av Andøy Spaceport. Tanken er at det skal være et møtested der flere drar nytte av romteknologi inn til andre næringer i samfunnet. Det skal være en arena for å utvikle næringslivet vi har i dag, nye bedrifter og produkter.

 

- Dermed kan teknologien og kunnskapen som utvikles ved spaceporten komme til nytte for mange andre sektorer, sier styreleder i Samskap, Jonni Solsvik.

 

Han mener senteret også vil gi ringvirkninger til Andøy-samfunnet.

 

- Etablering av nye bedrifter vil tilføre Andøysamfunnet en rekke nye arbeidsplasser. Det vil også sette Andøy på kartet og gjøre oss mer attraktive for tilflyttere, sier Solsvik.

 

Bruker 1,6 millioner

 

I sommer ble den første fasen av prosjektet gjennomført. Da ble det kartlagt om det er interesse i bransjen for et innovasjonssenter av denne typen. Svaret ble et entydig ja, og det er dermed klart for å nå gå i gang med neste fase av planleggingen.

 

De 1,6 millioner kroner Samskap bruker skal gå til å få avklart hva slags fasiliteter det er behov for, en forretningsplan, kommunikasjonsstrategi og å avklare eierstruktur og samarbeid med partnere.

 

Møteinnkallingen fra tirsdagens styremøte finner du her.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering